Over ons

Wat is de NSSU?

De Nederlandse Studenten Schaats Unie is de overkoepelende organisatie voor alle schaatsende studenten. Het hoofddoel is het verbeteren van de communicatie tussen de verenigingen en het aansturen op samenwerkingen. Daarnaast is de Unie verbonden aan de KNSB en Studentensport Nederland.

De NSSU organiseert ieder jaar een aantal activiteiten voor leden van de studenten schaatsverenigingen (SSV’s). Denk hierbij aan Zomerijs, de jaarlijkse cantus en het besturenweekend voor alle SSV-bestuurders.

Het bestuur

De NSSU wordt ieder jaar bestuurd door een driekoppig bestuur, bestaande uit oud-SSV-bestuurders. Het NSSU-bestuur is een parttime bestuur. Onder ‘contact’ vind je contactgegevens van de huidige bestuursleden van de NSSU. Op de pagina ‘besturen’ staat een lijst met huidige en oud-bestuurders van de NSSU.

Schaatsen bij een studentenvereniging?

Ontzettend leuk dat je ge├»nteresseerd bent in schaatsen! In Nederland zijn er tien studenten schaatsverenigingen waarvan je lid kan worden. Bij de verenigingen kan je naast (leren) schaatsen, activiteiten bijwonen en vrienden maken voor het leven. Onder ‘contact’ > ‘studentenverenigingen’ kun je meer informatie vinden.

Wil je een proefles bij een specifieke vereniging? Neem dan zelf contact op met het bestuur van de vereniging.

Vragen aan de NSSU?

Schroom niet en bel 06-48577652 (Mirte Linthorst, voorzitter) of stel uw vraag via bestuur@nssu.nl.