Wedstrijden

Om de schaatsprestaties te meten worden er ’s winters door het hele land studentenwedstrijden georganiseerd. Van Tilburg tot in Heerenveen worden ijsbanen afgehuurd om onze presentaties te meten en natuurlijk te kijken wie de snelste studentenschaatsers van Nederland zijn.

NSK’s

Ieder jaar worden er Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK) Afstanden, Allround, Sprint en Marathon gehouden. Komend seizoen wordt er zelfs een NSK Shorttrack georganiseerd!

IUT’s

Met alleen de NSK’s zijn er natuurlijk veel te weinig wedstrijden. Daarom organiseren verschillende verenigingen ook nog Inter Universitaire Toernooien (IUTs), zo kunnen we nog meer persoonlijke records breken en meer prijzen winnen.

Zomerwedstrijden

Ook in de zomer zitten we natuurlijk niet stil. Nadat de schaatsen opgeborgen zijn, trekken we de skeelers uit de kast. En ook die prestaties moeten gemeten worden! Daarvoor is het NSK Skeeleren in leven geroepen.

Wil je meedoen aan een NSK of IUT? Houd de wedstrijdkalender in de gaten en lees vast de reglementen om op de hoogte te zijn van de regels, selectieprocedures en categoriebepalingen.