Toelichting zomercup

In eerste instantie zou de zomercup op 1 april 2019 van start gaan, de eerste dag van het zomerseizoen. Over de startdatum was veel onduidelijkheid. Dit bericht geeft een toelichting op de verplaatsingen van de startdatum en de huidige gang van zaken omtrend de cup.

Er is tijdig middels Facebook, in de nieuwsbrief en per whatsapp aan de SSV besturen kenbaar gemaakt dat de startdatum van de zomercup op 1 april was en dat gefietste kilometers vanaf de week van inschrijving zouden worden meegenomen.
Enkele dagen voor 1 april is besloten wegens minimale aanmelding van SSV-leden de startdatum met een week te verplaatsen naar zondag 7 april. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is voor de SSV’s die de zomercup wel hebben gepromoot en daarmee een groot aantal deelnemers hadden verworven. De kilometers van deze reeds ingeschreven leden zou door deze verplaatsing niet worden meegerekend. We hebben dit besloten in verband met de langetermijn visie van de NSSU: wij willen graag ieder jaar een zomercup neerzetten met zo veel mogelijk deelnemers die er fanatiek voor gaan. Dankzij de nadruk op de extra week is er een significante stijging geweest in het deelnemersaantal.
Echter bleek later dat het technisch toch niet mogelijk is om de gefietste kilometers per week op te vragen. Dit blijkt alleen per maand mogelijk te zijn. De kilometers zullen dus alsnog worden meegeteld vanaf 1 april.

Heb je je in april ingeschreven? Dan worden alle gefietste kilometers vanaf 1 april meegeteld in de kilometercup van jouw SSV. Inschrijven is nog gedurende het gehele jaar mogelijk via https://goo.gl/forms/d8kWr3nVCSDNRf0z1. Volg de Zomercup pagina voor updates rondom de cup.
Onze excuses voor de late mededelingen omtrent dit besluit. We hopen dat jullie dit begrijpen en willen maar al te graag een sportieve – voor iedereen leuke – zomercup neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *